Cosplay


Tracon X:n cosplaykilpailujen tarjonta sisältää paljon tuttua ja monenlaista uutta! 

World Cosplay Summit -karsinnat

Lauantai Iso sali klo 16:00–17:45, paikkaliput 

World Cosplay Summitin eli cosplayn maailmanmestaruuskilpailun Suomen karsinta pidetään nyt ensi kertaa portfoliohaun pohjalta. Kevään aikana on valittu kilpailijoita portfolioiden perusteella ja Traconissa pääsemme ihailemaan valittujen pukuja ja esityksiä. WCS:ssä kilpaillaan kahden hengen joukkueissa sekä puvunteon että esiintymisen saralla. Paras joukkue edustaa Suomea kesän 2016 finaalissa Japanissa.

Voittajat

Ina Dolk ja Jenni Suominen hahmoilla Pariya Togonosh ja Amir Halgal sarjasta Otoyomegatari. Onnittelumme!

©Katariina Ihalainen

Parikilpailu

Lauantai Iso sali klo 16:00–17:45, paikkaliput 

Parikilpailu järjestetään juhlavuoden kunniaksi ja se noudattaa pitkälti Tracon II-IV tapahtumissa 2006-2009 pidettyjen kilpailujen kaavaa. Kyseessä on puhdas paripukukilpailu ilman esiintymistä. 

Pukudesignkilpailu

Lauantai Iso sali klo 16:00–17:45, paikkaliput 

Pukudesignkilpailu tarjoaa mahdollisuuden esitellä originaalihahmoon pohjautuvaa asua yleisölle. Asun lähteenä voi toimia esimerkiksi oma roolipeli-, larp-, sarjakuva-, furry-, keskiaika- tai muu vastaava hahmo, tai oma versio olemassaolevasta hahmosta. Kilpailuun on voinut ilmoittautua ennakkoon ja mahdollisille vapaille paikoille voi ilmoittautua vielä tapahtumapäivän aamusta kuvauspisteellä Sorsapuistosalissa. Yleisö valitsee voittajan. 

Voittaja

Päivi Asikainen hahmolla Primus Apollon, mekaanisen auringon henki
Ääniä yhteensä 192. Voittajan äänimäärä: 77 ääntä Voittajan numero: 31


Nordic Cosplay Championship

Sunnuntai Iso sali klo 12:00–13:45, paikkaliput 

Nordic Cosplay Championship eli cosplayn pohjoismestaruuskisan karsinnassa kisataan soolona puvunteon ja esiintymisen taidoista. Traconin karsinnan paras on yhtenä Suomen edustajana ensi kesän finaalissa. 

Esityskilpailu

Sunnuntai Iso sali klo 12:00–13:45, paikkaliput 

Esityskilpailussa kisataan nimenomaan hienoimmista esityksistä, ei niinkään puvuista. Maksimissaan kolmen minuutin esitykseen voi osallistua yksin tai jopa 15 hengen ryhmässä.
 

Cosplaykilpailuihin osallistuvien säännöt löytyvät täältä ->


Kuvauspalvelu 

Sorsapuistosali lauantai klo 10:00– 18:00, sunnuntai klo 10:00–17:00 

Cosplay Finland Tourin kuvauspalvelu toimii myös Traconissa! Kuvauta pukusi maksutta kuvauspisteellä Sorsapuistosalissa. Kuvauspalvelun kuvat julkaistaan internetissä osoitteessa https:// conikuvat.fi. 

CFT:n kuvauspalvelussa on tänä vuonna koekäytössä uusi Chromakey -seinä, johon voi tulla tutustumaan ja ottaa kaverinkin mukaan. Chromakeyssä on kyse on elokuvatuotannostakin tutusta "green screen" -tekniikasta, Cossaajat siis kuvataan vihreää taustaa vasten ja tausta vaihdetaan jälkikäsittelyssä!Pukuhuoneet 

Sekä miesten että naisten pukuhuoneet sijaitsevat kellarikerroksessa Sonaattien vieressä. Lisäksi käytössä on erillinen unisex-pukuhuone tilassa Opus 4.


Oleelliset muutokset vuodesta 2014 ovat seuraavat:


  • WCS-karsinnassa on otettu käyttöön portfoliohaku.
  • Missimittari-originaaliasunäytös on korvattu pukudesignkilpailulla, jonka säännöt ovat kuitenkin lähes identtiset. Katsoimme, että uusi nimi kuvastaa paremmin kilpailun tyyppiä: upeat puvut lähteeseen katsomatta.
  • Tracon-juhlavuoden kunniaksi toistamme Tracon II-IV:ssä nähdyn parikilpailun. Kyse on kahden hengen pukukilpailusta ilman esitystä.
  • Proppisäännöksiä on tarkennettu. NCC-, WCS- ja esityskilpailun osallistujien tulee toimittaa tiedot propeista erillisellä lomakkeella.
  • Valaistusohjeita on yksinkertaistettu ja näihin on tarjolla uusi, helpompi lomake.
  • Hall cosplay -kilpailua ei ole tänä vuonna.
  • Videokuvaustoiminta kilpailujen aikana on aktiivisempaa.

 @Tracon_FI #Tracon

 /Tracon.fi  

 /TraconFI  

Minetti Jäätelö

Lenzishop

Genrewear